X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).
Menu
Cart
0
CZK
Categories

Recepty

Bulharské recepty

uvařte si s našimi produkty

 

Bulharská kuchyně

Pro bulharskou kuchyni jsou, zjednodušeně řečeno, jedinečné tři základní složky, které jsou používány při přípravě pokrmů již od prehistorických dob. Jedná se o bílý balkánský slaný sýr, jogurt (kiselo mljako) obsahující baktérii lactobacillus bulgaricus, který nenajdete nikde jinde na světě. Bulhaři konzumují tento jogurt v různých formách každý den po celý život, a nakonec je to čubrica, rostlina, která běžně roste v Bulharsku. Svými vlastnostmi je podobná oreganu. Po sklizni se drtí a používá na ochucení velkého množství jídel jako koření.


 

Balkánský sýr v olivovém oleji
Balkánský sýr nakrájíme na malé kousky velké asi 2x2 cm
Kostky zalijeme olivovým olejem
Dochutíme oreganem, paprikou nebo pesto.