Paprika sladká mletá 50g

50 Kč / ks 43,48 Kč bez DPH

Obsah: 50g

Obal: vakuované balení

Země původu: Bulharsko
Oblast: horská oblast Rodopy

Baleno: Bulgarica

EAN:

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červená mletá paprika

 
Sladká nebo pálivá paprika – v každé formě je zdravá, chutná a určitě nesmí chybět ve Vaší kuchyni. Červená mletá paprika je asi nejpoužívanější koření, po pepři, právě pro svou chuť a barvu. Dodejte jídlu vynikající chuť a sobě účinné látky, které podpoří Vaše zdraví…
 
O červené mleté paprice
 
Paprika roční (lat. Capsicum annum) nebo paprika kořeninová – čeleď lilkovitých
 
Mletá červená paprika je produktem z papriky. O používání papriky jsou první zmínky již z let přes 7000 let před naším letopočtem. Kryštofovi Kolumbovi vděčíme za papriku, kterou nám přivezl do Evropy během své výpravy. Sladká paprika se vyrábí z vysušených a umletých dužin bez semen. Pálivá paprika se vyrábí vysušenou a umletou dužinou s částí jejího semínek. Štiplavost upravují přidáváním různých množství semínek do pomleté hmoty.
 
 
 
Všechny informace o zelenině paprika jsou zde – klikněte zde
 
mleta paprika
 
Druhy červené mleté papriky
 
Sladká
Pálivá (štiplavá)
Co obsahuje mletá paprika
 
Sacharidy, bílkoviny, tuk, vlákninu, železo, vápník, fosfor, hořčík, draslík, sodík, zinek, selen, mangan, měď, zinek, omega 3, omega 6 kyseliny, vitaminy A, B, C, E, K, betakaroten, lutein, cholin a kyselinu listovou
 
Mletá paprika – účinky na zdraví
 
Podporuje imunitu, antiseptické účinky, ochraňuje buňky, prevence vzniku rakoviny
Podporuje a urychluje trávení, odstraňuje plynatost, bolesti břicha, pročišťuje trávicí trakt, podporuje metabolismus tuků
Odvodňující účinky, stabilizují vodu v těle, pročišťují ledviny a močové cesty
Mírně zvyšuje krevní tlak, podporuje pevnost cév a srdce, prevence vzniku kardiovaskulárních onemocnění
Podporují pevnost kostní tkáně, vlasů, nehtů, pokožky, krvetvorbu, prevence vzniku anémie a osteoporózy
Nutriční hodnota – mletá červená paprika (100g)
 
KJ– 1 360,8 Kcal– 324  Bílkoviny– 14 g  Sacharidy– 55 g
 
Vláknina– 24 g  Tuk – 7 g  Voda – 0,1 g
 
Mletá paprika obsahujú minerály – 100 g
 
Železo 8,65 mg Zinek 3,5 mg
Vápník 166 mg Měď 0,38 mg
Hořčík 147 mg Mangan 2,6 mg
Fosfor 289 mg Selen 10 ug
Draslík 2 010 mg Omega 3 kyseliny 647 mg
Sodík 33 mg Omega 6 kyseliny 7 560 mg
Mletá paprika obsahujú vitamíny – 100 g
 
Vitamin A 41 500 IU Vitamin E 37 mg
Vitamin B1 0,35 mg Vitamin K 84 ug
Vitamin B2 1,1 mg Kyselina listová 120 ug
Vitamin B3 9,6 mg Cholin 55 mg
Vitamin B6 3,2 mg Betakaroten 21 600 ug
Vitamin C 82 mg Lutein 13 200 ug
Červená mletá paprika – účinky hubnutí
 
Červená mletá paprika ať už sladká nebo právě pálivá jsou vhodné koření během hubnutí. Přidat si je můžete do kteréhokoliv jídla, kam se Vám budou hodit. Červená pálivá paprika navíc více „rozproudí“ krev v žilách a podpoří i více Váš metabolismus. Přidáním štiplavé mleté papriky k jídlu 1 x za den během hubnutí můžete zhubnout více. Nezapomeňte však na kvalitní pitný režim a cílenou aktivitu. S červenou paprikou to také nepřehánějte, protože pak Vás přežene ona sama…
 
Informace o chilli papričce naleznete zde – klikněte zde
 
UPOZORNĚNÍ
 
Pálivou papriku by neměly konzumovat těhotné ženy, kojící, senioři se zvýšeným tlakem nebo s kardiovaskulárním onemocněním. Pokud chcete začít konzumovat pálivou papriku, tak se nejprve poraďte se svým lékařem. Pálivá paprika se nesmí konzumovat ve vysokých množstvích, protože Vám může způsobit různé zdravotní problémy (trávicí trakt, vylučování). Na jedno jídlo zkonzumujte maximálně půl mokka lžičky mleté pálivé papriky. Přečtěte si nejprve složení a původ papriky, pokud je to nějaké extra pálivá s výrazným upozorněním na obalu, tak si jí dejte napoprvé raději méně … Červená sladká paprika nemá žádné výrazné omezení.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: